AGENDA

7 oktober

Open Boerderijenroute VeenkoloniĆ«n / Westerwolde – UITVERKOCHT

Op zaterdag 7 oktober organiseren we de boerderijenroute door Westerwolde en de Veenkoloniën.

Tijdens deze excursie krijgt u een gelegenheid om  de fraaie historische boerderijen in Westerwolde en de Veenkoloniën te bezoeken en bewonderen.

Deze busrit bieden we aan in samenwerking met De Verhalen van Groningen die in het kader van de Maand van de Geschiedenis historische busritten langs Gronings erfgoed organiseert. De Keenbus, een museale bus van het Nationaal Busmuseum, voert u langs de mooiste plekken en u krijgt onderweg uitleg over landschap en boerderijen.

In de ochtend voert de route door Westerwolde. In het buurtschap Weende wordt een boerderij bezocht van het Westerwoldse type. De lunch is in het Streekhistorische Centrum Stadskanaal, gevestigd in villa Huize ter Marse, waar de geschiedenis van de streek wordt getoond.

’s Middags voert de route langs Veenkoloniale boerderijen. Er wordt een bezoek gebracht aan een monumentale boerderij in Stadskanaal. Tot slot gaat de excursie naar een voormalige kloosterboerderij in Muntendam. Hier is een akkerbouwbedrijf gevestigd met veel aandacht voor agrarisch natuurbeheer.

Kosten zijn 25,- euro p.p., inclusief lunch. Vertrek Groningen (bij centraal station) 10 uur, terug rond 17 uur. Aanmelden is verplicht, via  of 050-313 00 52


Locatie: