AGENDA

1 juli

Open Boerderijenroute: het Westerkwartier

Bezoek op zaterdag 1 juli de fraaie historische boerderijen in het Westerkwartier. De bus voert u langs de mooiste plekken en u krijgt onderweg uitleg over landschap en boerderijen. In de ochtend voert de route door het Zuidelijk Westerkwartier en bezoekt u een nog originele veehouderij uit het begin van de vorige eeuw. Vervolgens gaan we naar de mooiste gerestaureerde boerderij van Nederland (2013), waar u een prachtige tuin en het huis kunt bekijken.
Tijdens de lunch, die hier wordt geserveerd, wordt een film van Geert Mak over de voettocht, die Van Lennep en Van Hogendorp in 1823 langs boerderijen in de provincie Groningen maakten. Daarna vervolgt de route naar één van de boerderijen die in de film voorkomt; de woonplaats van de landbouwvernieuwers Teenstra in Lauwerzijl. Deze boerderij is lang een voorbeeld geweest voor de boerderijbouw in Groningen. De excursie eindigt in de omgeving van Niehove waar een boerderij op een bijzondere manier is verbouwd tot woning met kantoorruimte.

Kosten zijn 25,- euro pp, alles inclusief. De route begint om 10.00 uur. Opstapplek is de parkeerplaats bij het gemeentehuis Zuidhorn, waar de bus rond 17.00 uur ook weer terugkeert. Aanmelden is verplicht, via of 050-313 00 52